AMBULANȚĂ IMPLICATĂ ÎN ACCIDENT


O ambulanță a fost implicată, în această dimineață, într-un accident de circulație, la intersecția Splai Mihai Viteazul cu strada Cicero. Nu au fost înregistrate victime, însă mașina ambulanței a fost grav avariată.


Echipajul de pe ambulanța tip C2 se deplasa la o solicitare cod roșu, cu sisteme de avertizare luminoase și acustice în funcțiune. Din păcate, un participant la trafic nu a auzit semnalele de avertizare acustice, a pătruns în intersecție, iar ambulanța l-a acroșat. Acesta este deja al treilea accident mai grav în care este implicată o ambulanță, în ultimele trei luni de zile. Deja sunt trei ambulanțe scoase din uz, momentan. Din păcate, aceasta este o ambulanță de tip C2, iar parcul auto al SAJ este limitat ca număr la acest capitol de ambulanțe C2. Neatenția conducătorilor din trafic duce numai la evenimente nefericite. Nu au fost, însă, victime. Se pare că nici conducătorul auto, care nu a auzit sistemele acustice, nu este rănit grav. Este conștient, a fost transportat la spital, pentru investigații suplimentare. Adresăm rugămintea participanților la trafic ca, în momentul în care trece orice autovehicul special, care este prevăzut cu semanle luminoase și acustice, să acorde prioritate în trafic.”, a declarat Nicu Cîtu, directorul tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți.


La fața locului, s-a deplasat un echipaj al Biroului Rutier, pentru cercetări. Acesta este al treilea accident grav, în ultimele trei luni în care este implicată o ambulanţă. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă fac apel către populaţie să acorde prioritate autospecialelor aflate în misiune