PNL DECLARĂ RĂZBOI MEHEDINȚI GAZ

Noile modificări aduse la legea energiei și gazelor, survenite după mai multe amendamente ale deputatului PNL de Mehedinți Virgil Popescu, au fost explicate detaliat astăzi într-o conferință de presă susținută chiar de deputatul liberal. Acesta a declarat un adevărat război celor de la MEHEDINȚI GAZ, care în ultimii aproape 14 ani au dat dovadă de indolență și nepăsare în racordarea consumatorilor interesați la rețeaua de gaze naturale.

Modificările aduse legii energiei și gazelor, care fac referire la posibilitatea autorităților locale de a încheia contracte cu cu operatorii de gaze, a fost explicată în detaliu la o conferință de presă de către cel care a depus amendamente în acest sens, deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu. Parlamentarul liberal a atacat direct societatea care în cei 14 ani de când a încheiat contractul cu Ministerul Energiei nu a reușit să extindă rețeaua de gaz decât pe circa 10 la sută din suprafața municipiului și nu a reușit să racordeze niciuna dintre localitățile de pe traseul conductei. Atât deputatul Virgil Popescu, cât și viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan, au declarat că bătaia de joc a celor de la MEHEDINȚI GAZ trebuie să înceteze, iar autoritățile locale trebuie să facă tot posibilul pentru ca gazul să ajungă cât mai repede la populație.

În termen de 6 luni toate contractele semnate de operatorii de distribuție gaze cu Ministerul Energiei se transferă și vor trebuui semnate cu autoritățile teritoriale pe rază cărora se află. Punctual pentru Mehedinți, asta înseamnă că în 6 luni operatorul mehedinți Gaz va trebui să vină, să negocieze, să discute cu CL Drobeta, cu CL Șimian, cu CL Butoiești, Tâmna și Strehaia încheierea unui contract. E absurd ca după 14 ani să faci doar 10 la sută și să spui că vei termina în următorii 10 ani și atunci ne vom trezi în situația în care Mehedinți Gaz nu va mai avea contract”, a precizat deputatul PNL Virgil daniel Popescu.

De fapt, deputatul Virgil Popescu a descris punct cu punct și modul în care MEHEDINȚI GAZ a reușit să îi poarte pe drumuri pe cetățenii dornici să se racordeze și ce motive aiuristice au invocat în sprijin.

Nici viceprimarul Daniel Cîrjan nu i-a menajat pe cei care au avut nevoie de peste un deceniu pentru a racorda la rețea puțin peste 10 la sută din municipiu.

În anul 2017 nu s-a realizat decât aproximativ 8 kilometri de rețea. La momentul la care vorbim azi, MEHEDINȚI GAZ nu are nimic din ce e necesar pentru a face vreo lucrare de extindere în Drobeta Turnu Severin. Modificările legislative care s-au făcut sunt cu atât mai importante cu cât în perioada următoare trebuie să punem capăt acestei bătăi de joc a firmei MEHEDINȚI GAZ la adresa severinenilor”, a precizat viceprimarul Daniel Cîrjan.

MEHEDINȚI GAZ și-a asumat, în anul 2004, atunci când a semnat contractul cu Minsiterul Energiei un plan de investiții în care își asumat circa 120 de kilometri de rețea, din care a realizat maxim 15 kilometri. Din acest moment, MEHEDINȚI GAZ are doar două soluții: ori racordează la rețea, ori primesc amenzi de la ANRE, amenzi care pot ajunge până la valoarea cifrei de afaceri.