VREMEA SE RĂCEȘTE ÎN TOATĂ ȚARA

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru perioada 29 octombrie, de la ora 14:00, până pe 1 noiembrie, ora 10:00. Vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.Astăzi se face frig în toate regiunile. Aria de nebulozitate se va extinde în jumătatea de nord a teritoriului unde va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil ziua, cu înnorări şi pe arii restrânse, ploi seara şi noaptea.

Miercuri, valul de frig ajunge şi în sud-estul ţării. Conform ANM, vremea va continua să se răcească în sudul, centrul şi estul ţării unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat. În zonele montane, în special la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Spre sfărşitul săptămânii, vremea începe să se încălzească uşor, însă nu vom scăpa de ploi. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată spre sfârşitul intervalului, în special în vest, nord şi centru.