ACTIVITATE INTENSĂ A POMPIERILOR ÎN MINIVACANȚA DE 1 IUNIE

Pompierii mehedințeni au intervenit, în minivacanța de 1 Iunie, pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea a trei incendii, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 42 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.

În ultimele patru zile, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii, care s-au manifestat la vegetație uscată, o anexă gospodărească improvizată, dar și la un autoturism.Incendiul, izbucnit duminică seara la un autoturism, pe DN56, în localitatea Șimian. Pompierii au reușit să localizeze incendiul, împiedicând extinderea acestuia la întregul autoturism.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Tot în acest weekend, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 17 misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată.