VREME SEVERĂ, ÎN MEHEDINȚI

De la o extremă, la alta! Vijelii, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și, posibil, grindină! Astfel de manifestări sunt așteptate, în perioada următoare, în Mehedinți!

Meteorologii au emis, în acest sens, atenționare cod galben de vreme rea.

În perioada următoare, în Mehedinți, în ciuda temperaturilor destul de ridicate, din aceste zile, sunt așteptate, iar averse cu caracter torențial, dar și vijelii și descărcări electrice.

Pe lângă județul nostru, sunt așteptate astfel de fenomene și în alte  zone din România precum în:  Argeș, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea.

Atenționarea cod galben de vreme severă este valabilă în intervalul 27 Iunie, ora 20:00 – 28 Iunie, ora  01:00.În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.