A ȘASEA TRANȘĂ DE VACCIN A AJUNS ÎN ROMÂNIA

A șasea tranșă de vaccin produs de Pfizer a sosit, azi, în România.  Ajunse în siguranță pe marile aeroporturi din țară, dozele de vaccin anti-Covid  au fost transportate către centrele regionale. În timp ce doctorii recomandă vaccinarea, pentru a scăpa de pandemie, unii dintre severineni nu sunt prea încântați de acest gând.

Cele peste 92.000 de doze de vaccin au ajuns pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, urmând ca mai apoi acestea să  fie distribuite în centrele regionale.  Transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, 7.020 doze se îndreaptă spre Centrul Regional Craiova și vor fi puse la dispoziție oamenilor care sunt deja programați.

Cu toate că oamenii vor să stea departe de vaccin, doctorii recomandă imunizarea pentru a reuși să ieșim din pandemie. Centrele de vaccinare sunt pregătite pentru a asigura asistența adecvată în aceste cazuri.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.