57 de misiuni ale ISU Mehedinți în acest weekend

Pompierii mehedințeni au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a trei incendii, deblocarea ușii unui apartament și acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 32 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 21 de misiuni.

Dintre cele trei incendii, două s-au manifestat la gospodării, iar unul la un stâlp electric stradal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, echipaje operative de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă, situată pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Strehaia.  Pompierii au intervenit prompt, reușind să stingă incendiul în limitele găsite. Flăcările au cuprins o încăpere a locuinței, pe o suprafață de circa 16 metri pătrați, precum și șarpanta construită din lemn, cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 25 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Noaptea trecută, pompierii militari  din cadrulDetașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Schinteiești, comuna Izvoru Bîrzii. Pompierii au localizat incendiul, care s-a manifestat la acoperișul casei, pe o suprafață de circa opt metri pătrați, și au împiedicat extinderea acestuia la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic. Din fericire, nu au existat victime.

Pentru prevenirea unor situații de urgență care pot pune în pericol nu doar bunurile, ci chiar viața, reamintim cetățenilor că este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a  coşurilor de evacuare a fumului.

Totodată, coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului ( grinzi, astereală de lemn şi alte asemenea), fiind INTERZISĂ folosirea coşurilor de zid necurăţate.

          O atenție deosebită trebuie acordată și folosirii instalațiilor electrice. Recomandăm cetățenilor să utilizeze doar întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizații și să evite suprasolicitarea instalațiilor electrice. De asemenea, in tablourile electrice, să utilizeze numai siguranţe omologate.

Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au desfășurat 15 acțiuni, fiind verificate 31 de societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat patru misiuni de decontaminare și două pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19 sau au intrat în carantină.