ZIUA SCRISULUI DE MÂNĂ, MARCATĂ LA PALAT

În fiecare an, la 23 ianuarie, în lume este marcată Ziua scrisului de mână (National Handwriting Day) sau Ziua semnăturii, care a fost instituită cu scopul de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea scrisului de mână şi de necesitatea folosirii semnăturii de mână.

Iniţiatorul acestei zile este Asociaţia producătorilor de instrumente de scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), care a declarat ziua de 23 ianuarie drept ziua sărbătoririi „scrisului de mână”.


“Ziua Internațională a Scrisului de Mână” a fost marcată la Palatul Culturii „Teodor Costescu”. Micuții clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Alice Voinescu”, din municipiu, au luat parte la o lecție, în cadrul căreia au aflat câte ceva despre istoria scrisului de mână, dar și despre scrisul cu pana.


Elevii care au călcat pragul Palatului au aflat că instrumentele folosite încă din antichitate se mai folosesc și în prezent. Scrisul de mână este o deprindere a celor mici, căci la școală, exercițiul se face scriind de mână.


Prezent în mijlocul copiilor a fost și cunoscutul pictor Constantin Plăvițu.

Și pentru că ne aflăm în pragul unei zile cu o deosebită semnificație istorică, 24 ianuarie, reprezentanții Palatului Culturii nu au omis să amintească acest aspect. Conform specialiștilor, scrierea de mână stimulează memoria de lungă durată.