BANOVIȚA, PAȘI SPRE MODERNIZARE

Au fost demarate ample lucrări în cartierul Banovița. În această perioadă, se lucrează la degajarea zonei, dar și la trasarea străzilor, urmând ca, în curând, aici, să fie adusă și rețeaua de gaze naturale.

2020 este anul în care municipalitatea își propune să transforme un cartier uitat de timp, într-unul modern, la standarde europene. Banii, necesari pentru aceste lucrări, provin de la bugetul local.


După ce zona va fi pregătită, va fi adusă și rețeau de gaze, urmând a se interveni apoi cu covorul asfaltic.

Locuitorii, din această zonă, spun că de zeci de ani nu s-a intervenit deloc și speră ca vremea să fie bună și lucrările să decurgă conform planului.

Cum, în trecut, în acest cartier au existat mai multe fabrici, pe parcursul acestei săptămâni, se va interveni doar la degajarea resturilor rămase.

De altfel, pentru cartierul Banovița, municipalitatea a realizat un proiect, pe fonduri europene, care se află în procedura de evaluare. Astfel, în maximum o lună, evaluarea se va finaliza, urmând ca din luna aprilie să înceapă lucrările de asfaltare în Banovița, Calea Cernețiului, dar și pe străzile importante.