SPECTACOL DE ”ZIUA IEI”


SURSĂ YOUTUBE

Mâine, începând cu ora 18, în incinta Cetății Medievale a Severinului, va fi sărbătorită ”Ziua Internațională a Iei”, eveniment ce a luat amploare și în județul nostru, în ultimii ani. Acolo va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul folcloric DANUBIUS și Orchestra CETINIȚA.


Evenimentul festiv va fi organizat cu respectarea regulilor impuse de autorități: -numărul maxim de participanți va fi de 500 de persoane (conform normelor legale în vigoare). Publicul va participa la spectacol, pe scaune, care vor fi dispuse la o distanță de 2 m stânga/dreapta, în limita spațiului existent. Participanții vor purta măști pe toată durata concertului. La intrare, tuturor participanților li se va efectua triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu termometre digitale. În caz de condiții meteo nefavorabile, spectacolul va fi reprogramat.


Ziua Internaţională a Iei este celebrată începând cu anul 2013 pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene sau Drăgaica. Sărbătoarea Iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.