ZIUA DUNĂRII, SĂRBĂTORITĂ LA MUZEU

Ziua Dunării a fost marcată, astăzi, în avans, la Muzeul Regiunii Porților de Fier. Totul s-a petrecut  prin intermediul unui colocviu interactiv, denumit sugestiv ’’Peisaje Danubiene’’.

Alături de colaboratori ai Instituției de cultură din județul nostru, s-a discutat atât despre bătrânul fluviu, cât și despre așezările pe care acesta le străbate, în județul nostru, de-a lungul timpului.

Sărbătoarea Dunării ne  amintește de semnarea din  anul 1994, la Sofia, de convenția privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Dunărea este cel mai important și bătrân fluviu și totodată este o comoară naturală a Europei, dar și al doilea fluviu ca lungime de pe continent,după Volga. Dunărea reunește, în bazinul său, peste 83 de milioane de locuitori.

În această perioadă, toate instituțiile de cultură  marchează ziua bătrânului fluviu, ca elogiu adus acestuia, pentru ajutorul pe care îl oferă comunității.