PROBE PENTRU FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică începe să efectueze probe tehnologice în instalația de furnizare a agentului termic în sistem centralizat. Practic, între 8 și 12 octombrie, rețeaua secundară, aflată între punctele termice și blocuri va fi umplută cu apă rece, pentru a fi verificată. Se face apel la populație să înceteze orice fel de lucrări de curățare a caloriferelor și să semnaleze orice defecțiune apărută.

Încep probele tehnologice în rețeaua secundară de furnizarea a agentului termic și primele pregătiri de iarnă. Conductele de alimentare cu agent termic aflate între punctele termice și consumatorul final vor fi umplute cu apă rece, începând cu data de 8 octombrie, după un grafic bine stabilit și comunicat din timp tuturor asociațiilor de proprietari.

Probele de umplere a instalației cu apă rece are tocmai rolul de a depista și preveni din timp orice defecțiune, orice pierdere pe rețea, dar și de a regla presiunea. Având în vedere că în anii precedenți, mulți dintre proprietari a fost luați prin surprindere și au avut parte de daune, operațiunea SPAET va fi anunțată din timp la fiecare asociație de proprietari în parte.