ZILE DE CANICULA!

Au revenit zilele caniculare!

Tocmai de aceea, oamenii trebuie să ia măsuri de precauţie, pentru a nu-i afecta razele soarelui. Hainele vaporoase, deschise la culoare, apa la discreţie, dar şi pălăriile de soare, sunt doar câteva dintre aspectele de care aceştia trebuie să ţină cont.

Mijlocul săptămânii va fi torid la Drobeta Turnu- Severin. Mehedințenii se vor topi la soare în zielele ce urmează. Mercurul va fierbe în termometre și va indica temperaturi care vor depăși 38 de grade.Temperatura resimțită de corpul uman va fi însă mult mai mare, iar disconfortul termic va da batăi de cap în special copiilor, bătrânilor, dar și celor ce au probleme cardiace.

Severinenii sunt atenționați să se pregătească de o alertă de caniculă și în același timp sunt informații să nu se expună la soare, să consume cât mai multe lichide și să evite băuturile cu conținut ridicat de cofeină, cafea, exces de zahăr sau băuturi alcoolice.Canicula nu trebuie, însă, desconsiderată. Sunt situații în care razele soarelui pot fi chiar fatale. Cei mai predispuși la razele soarelui sunt copiii, care vor să se joace, chiar dacă temperaturile din termometre sunt crescute.

Lunile fierbinți de vară pot să vină la pachet cu o mulțime de probleme de sănătate, precum insolația, deshidratarea, arsurile solare, herpesul solar. 

De aceea, oamenii nu ar trebuie să iasă din casă, între orele 10-18, iar dacă sunt  totuși nevoiți să se expună la soare, trebuie să aibă în permanență apă la ei, să-ți protejeze capul cu pălării, șepci, să poarte ochelari de soare, bluze lejere, dar cât mai lungi. De asemenea, trebuie să folosească creme cu factor de protecție de plus 50.