ALIANȚĂ PRO ROMÂNIA – ALDE

Călin Popescu Tăriceanu anunță o alianță politică cu Ponta. În replică, liderul Pro România pune însă o condiție: Acesta condiționează un proiect politic comun de ieșirea ALDE de la guvernare.

Alianța dintre cele două partide, face ca aceasta să devină a treia forță politică din Camera Deputaților, după PSD și PNL.Călin Popescu Tăriceanu a scris pe contul său de Facebook, că ”a hotărât” o alianță politică cu Victor Ponta.

Anunțul său face referire și la crearea unui grup parlamentar comun în camera deputaților.

„Discuții  fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică  parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris liderul ALDE pe facebook.

După ce Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE a încheiat o alianță  politică cu Pro România, Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, că discutarea unui proiect politic comun este condiționat de ieșirea ALDE de la guvernare.

„Pe 22 Iulie am spus “dacă Alde iese de la guvernare suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun” ! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes! Este o nevoie uriașă  de schimbare a modului de guvernare a țării / un “RESET” total al administrației publice si al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice! Noi Suntem ProRomania – și ținem cu România!”, a scris la rândul său, Ponta.

Tăriceanu nu este singura voce din ALDE care cere alianță cu PRO ROMÂNIA. Teodor Meleșcanu a reacționat, la anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu privind alianța ALDE cu Pro România.

Senatorul ALDE și fostul ministru de Externe a afirmat că partidul trebuie să se poziționeze, neputând fi cu un picior în guvernare și cu unul în opoziție.