ZECI DE ELEVI, NEREPARTIZAȚI LA LICEU

Zeci de elevi mehedințeni au rămas nerepartizați, în urma primei sesiuni. Deși ne-am aștepta ca elevii cu medii mici să nu reușească să se înscrie la liceu, de această dată, lucrurile stau total diferit. Mai exact, sunt elevi cu medii de peste șapte care nu au fost repartizați, întrucât nu au completat suficiente opțiuni. Aceștia vor intra în următoarea etapă de repartizare alături de absolvenții clasei a VIII- a, repartizați computerizat în prima etapă, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații, care nu au participat și de absolvenții, care nu au susținut evaluarea națională.

În Drobeta Turnu-Severin, în urma repartizării computerizate, nu au rămas locuri libere la nicio unitate liceală.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, rezultatele fiind comunicate unităţilor de învăţământ până la 24 iulie.

În județul Mehedinți, în urma repartizărilor computerizate, au rămas locuri disponibile la șase unități școlare: Liceul Tehnologic ’’Matei Basarab’’, Liceul Teoretic ’’Gheorghe Ionescu Șișești’’, Liceul Tehnologic ’’Dierna’’, Liceul Tehnologic Halânga, Liceul Tehnologic’’Dr. Victor Gomoiu’’ și Liceul Tehnologic ’’Tudor Vladimirescu’’.