ÎN MEHEDINȚI NU EXISTĂ PERICOL DE PESTĂ PORCINĂ

Autoritățile județene fac apel la calm! Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, a participat luni dimineața la ședința Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, convocată de prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Autoritățile au anunțat din nou că județul Mehedinți nu se află sub incidența pestei porcine africane, analizele efectuate în cazul celor doi porci aduși în Breznița Motru din comuna doljeană Secu, unde se depistase un caz de pestă, fiind negative. În aceste condiții, oamenii nu trebuie să taie porcii din gospodării. Totuși, prefectul județului Mehedinți a cerut autorităților să fie în continuare vigilente, reprezentanții Direcției Silvice să monitorizeze efectivele de porci mistreți aflate pe fondul de vânătoare, iar medicii sanitar-veterinari, polițiștii și jandarmii să facă verificări în târguri, în perioada următoare pentru a se asigura că nu sunt aduși la vânzare, porci din focarele de pestă porcină africană din țară.

„Îi rog pe mehedințeni să nu se panicheze și nici să nu sacrifice porcii din gospodării! Totodată, cu toții trebuie să gestionăm cu maximă răspundere informațiile legate de acest subiect, pentru a nu se crea isterie. În același timp, este necesar să anunțe autoritățile în cazul în care apar semne de boală la animale. De la nivelul Consiliului Județean sprijinim cu tot ce este nevoie pentru a se limita cât se poate ca pesta porcină africană să ajungă pe teritoriul nostru”, transmite și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.