VOM AVEA SPRIJIN PENTRU CĂLDURĂ

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a avut o serie de întâlniri la nivel înalt, cu premierul Viorica Dăncilă și membri ai cabinetului acesteia, pentru a discuta despre ajutorul în vederea asigurării agentului termic în municipiu. Mai exact, primarul a primit asigurări că acest ajutor din parte Guvernului va veni, iar severinenii vor avea căldură. De asemenea, subvenția locală se menține și anul acesta.

Primarul Marius Screciu a participat la mai multe întâlniri la Bucureşti, unde a stat de vorbă cu Liviu Dragnea, cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi vicepremierul Paul Stănescu, dar și personal cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Oficialii statului l-au asigurat că cetăţenii vor avea căldură în această iarnă şi că se vor găsi soluţii pentru primirea banilor necesari.

Am avut o discuție cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, cu domnul minsitru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, privind asigurarea agentului termic pentru Severin, în sezonul 2018 – 2019, am primit asigurări ferme că vom fi sprijiniți, având în vedere situația dificilă prin care am trecut și în anii trecuți. Sperăm ca în acest an lucrurile să înceapă mai devreme și la 1 noiembrie să fim pregătiți” a precizat primarul Marius Screciu.

O altă veste bună este aceea că Primăria va subvenționa și anul acest prețul gigacaloriei furnizate populației.

Situația termioficării Severinului în sistem centralizat se va rezolva și anul acesta tot cu ajutorul cazanelor pe păcură de la fosta termocentrală, însă peste vară s-au realizat reparații pentru ca pierderile să fie diminuate.