PSD MEHEDINȚI, MOBILIZARE PENTRU REFERENDUM

PSD Mehedinți se va mobiliza la maxim pentru a scoate oamenii la vot, la referendumul vizând familia tradițională, programat pentru ziua de 7 octombrie 2018. Lideri locali ai PSD și aleși locali au fost chemați la o discuție cu conducerea PSD și au primit sarcini precise.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin Marius Screciu, în calitatea sa de președinte al PSD Drobeta Turnu Severin, a participat la întâlnirea cu conducerea central a partidului, pentru a pune la punct taoate detaliile legate de organizarea referendumului din data de 7 octombrie 2018. Ideea centrală transmisă de PSD aleșilor locali și liderilor de la nivel local este mobilizarea la vot a oamenilor, pentru ca prezența să permita validarea referendumului.

Prin propunerea de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată. Potrivit modificării articolul 48 va avea următorul conținut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.