VOM AVEA CĂLDURĂ

Este octombrie și, deși afară este bine și frumos, iarna se apropie cu pași repezi. Severinenii își pun semne de întrebare, dacă vor avea sau nu căldură în apartamante. Răspunsul autorităților este foarte clar: va fi căldură în case, chiar dacă Primăria va trebui să se împrumute, pentru a asigura agentul termic.

„Cu siguranță, vom avea cladură în această iarnă!”Este declarația fermă a primarului severinean Marius Screciu, care se află, pentru cel de-a treiale an consecutiv în fata provocării mandatului sau: asigurarea agentului termic în casele severinenilor.

Ne aflăm în luna octombrie, iar oamenii încep să își faca griji pentru sezonul rece, dacă vor avea sau nu căldura în case. Iar răspunsul autorităților este clar va fi caldură în apartamente, indiferent de unde vor fi luați banii pentru asigurarea agentului termic.

„Lucrăm pe două fronturi, din punct de vedere tehnic, să putem asigura agentul termic și pe de altă parte lucrăm și la documentele necesare pentru a primi bani și a cumpăra păcură. Am cerut bani de la Guvernul României, ni s-a oferit varianta împrumutului, dar noi ne-am dori să primi de la fondul de rezervă. Poate primim o parte din împrumul și o altă parte din fondul de rezervă”, a declarat Marius Screciu.

Primarul severinean a avut mai multe întâlniri cu oficialii din Guvern, în ceea ce privește problematica termoficării în muncipiu, pentru acest sezon rece, însă, până îin acest moment, nu a fost oferit un răspuns clar.

Dacă și anul acesta, Guvernul ne va da bani pentru asigurarea căldurii în drobeta Turnu Severin, ar fi al treilea an în care am primi acest sprijin. Conform legislației în vigoare, autoritățile locale au obligația de a furniza agent termic, în cazul în care 3 nopți consecutiv, temperaturile scad sub 10 grade.