VIRGIL POPESCU: „MINISTRUL ENERGIEI ÎȘI BATE JOC DE ROMÂNI!”

Tacticile de tergiversare ale Ministrului Energiei ne arată că își bate joc de români. Este punctul de vedere al deputatului PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu. Declarația vine în contextul în care pe 10 septembrie a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin modificările aduse legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect. Din păcate, implicarea este nulă!

Pe 10 septembrie a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat, ce să mai vorbim de adoptat! Legea a fost aprobată de Parlament și promulgată de președintele României Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern. Deputatul liberal Virgil Popescu consideră că atitudinea este de fapt o bătaie de joc din partea ministrului Energiei, la adresa românilor.

Deputatul liberal mai spune că a fost sunat de primari din diferite colțuri ale țării, care doresc să își introducă gazele naturale în comună și care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine. Virgil Popescu va face în zilele următoare o interpelare și va cere explicații din partea ministrului Anton Anton.