VÂRSTNICII, SĂRBĂTORIȚI LA SEVERIN

Persoanele vârstnice din Severin au avut parte, astăzi, de ziua lor, de o festivitate omagială, la care au participat și autoritățile publice locale. Respectul și cuvintele frumoase la adresa celor mult mai înțelepți și mai încercați de viață decât noi, au marcat momente pline de emoție la Sala „Virgil Ogășanu”, a Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Sub organizarea Consiliului Județean și a Primăriei Severin, seniorii au trăit clipe frumoase și momente de neuitat, în care cei mai tineri ca ei, dar și reprezentanții administrației publice locale i-au omagiat și le-au arătat întregul lor respect, un respect cuvenit celor care viața le-a lăsat întipărite pe chipuri și în suflete înțelepciunea și consecvența, răbdarea și uneori durerea.

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/91 cu titlul “Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.