VACCINAREA ANTI-COVID ÎNCEPE PE 27 DECEMBRIE

Campania de vaccinare anti-Covid va începe, în România, în data de 27 decembrie. Prioritate va avea personalul medical din spitalele aflate în „prima linie” de combatere a Covid-19. Din primele informații, a doua etapă de vaccinare va avea loc cel mai probabil în luna februarie.

Prioritate la vaccinarea anti-Covid vor avea cadrele sanitare, în special cele care se află în unități medicale unde sunt tratați pacienții infectați cu noul virus.

La nivelul județului Mehedinți, în urma catagrafiei pentru vaccinarea anti-COVID-19, au fost identificate 1281 persoane din sistemul sanitar, după cum urmează:

–           Personal medical si auxiliar din unitati sanitare (123 medici, 235 asistenti medicali si 98 personal auxiliar)

–           Personal medical si auxiliar din ambulatorii de specialitate, policlinici ( 20 medici, 19 asistenti medicali si 3 personal auxiliar)

–           Personal medical si auxiliar din serviciul de ambulanta (11 medici, 75 asistenti medicali si 86 personal auxiliar)

–           Personal medical si auxiliar din unitati de asistenta sociala si de ingrijire (5 medici, 17 asistenti medicali si 17 personal auxiliar)

–           Personal medical si auxiliar din CMI, medici de familie (114 medici de familie, 171 asistenti medicali).

De asemenea, a fost lansat un site oficial, în care cei interesați pot citi mai multe informații referitoare la campania de vaccinare: vaccinare-covid.gov.ro