ARMELE, DE LA SIGURANȚĂ LA NEGLIJENȚĂ

Amplă campanie de informare în Mehedinți! Deținătorii de arme și muniție, din județul nostru, au fost instruiți cu privire la modul în care își pot păstra armele în siguranță. Acțiunea a fost derulată de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu cei de la Compartimentul de Prevenire a Criminalității.

Scopul activității a fost acela ca, deținătorii de arme să cunoască modul în care armele trebuie ținute, dar și folosite.

În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are obligaţia de a asigura la adresa prevăzută în permisul de armă, un spaţiu special amenajat pentru depozitare, dotat cu sisteme electronice de alarmare, avizate de către oamenii legii şi conectate la un dispecerat de alarmare şi intervenţie specializat. Muniţia destinată armelor letale se păstrează numai în dulapuri metalice, în casete sau în compartimente separate faţă de cele în care se păstrează armele, cu excepţia armelor de apărare şi pază, care pot fi păstrate împreună cu o cantitate de cel mult 12 cartuşe, destinate unei singure arme și a armelor de vânătoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, care pot fi păstrate împreună cu o singură armă având o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil.