UN NOU ADĂPOST PENTRU CÂINI

Primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin a găsit o soluție pentru amenajarea unui nou adăpost de câini comunitari. Cel existent acum este unul provizoriu, destul de aglomerat și, mai mult decât atât, mirosurile grele emanate de aici deranjează locuitorii din Cartierul Tinerilor.


Primarul Marius Screciu a vorbit despre un proiect ce începe să prindă deja contur. A fost identificat un teren, în apropiere de depozitul ecologic de deșeuri de la marginea orașului unde, în cel mult un an de zile, noul adăpost va fi ridicat. Vestea este una cât se poate de bună pentru severinenii care locuiesc în vecinătatea adăpostului canin provizoriu, de pe Serpentina Roșiori, și care vara sunt obligați să suporte mirosuri grele dinspre zona în care sunt ținute animalele.

Peste 300 de câini sunt îngrijiți și hrăniți în adăpostul de pe Serpentina Roșiori. Condițiile sunt totuși unele improprii, datorită faptului că aici s-a improvizat adăpostul cu caracter temporar. Potrivit normelor europene, condițiile trebuie îmbunătățite, iar spațiile trebuie să fie adecvate unei asemenea activități.