INCENDIU IZBUCNIT LA O GOSPODĂRIE ÎN RĂDUŢEŞTI, COMUNA BUTOIEŞTI

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la nişte anexe gospodăreşti, în localitatea Răduţeşti, comuna Butoieşti. Astfel, patru echipaje de pompieri, dintre care trei din cadrul Staţiei Strehaia şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu-Severin au intervenit pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese trei anexe gospodăreşti cu degajare mare de căldură şi fum. Pentru a lichida focul, intervenţia a durat peste patru ore. Pompierii au reuşit să împiedice împrăştierea incendiului la casa de locuit din apropiere. Totodată, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, care a suferit arsuri minore la gleznă.


Deşi incendiul a fost stins de către pompieri în limitele găsite, flăcările au distrus anexele gospodăreşti, construite din paiantă, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 300 mp, precum şi materiale combustibile din interiorul acestora: circa 4 metri cubi lemn de foc, circa 300 de kg de cereale, un motor electric, materiale textile, documente personale, dar şi o sumă importantă de bani.

Pompierii au stabilit care a fost cauza probabilă de producere a incendiului: neasigurarea măsurilor specifice, în vederea preîntâmpinării producerii unui incendiu, în urma folosirii focului deschis pentru igienizare.