Un bărbat care a furat șase metri cubi de lemn a fost depistat de oamenii legii

          Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, care acționau în cadrul unei  misiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice au depistat în acest weekend, un bărbat de 47 de ani, care tăiase mai mulți arbori din zona împădurită din apropierea localității Podeni.

        Până la sosirea forțelor de ordine, acesta tăiase mai mulți  arbori, ce nu prezentau marca Ocolului Silvic, îi încărcase într-un tractor cu remorcă, pregătindu-se să transporte materialul lemnos. Având în vedere cele constatate, s-a  solicitat sprijinul organelor silvice, iar în urma inventarierii a reieșit cantitatea de șase metri cubi de lemn esență fag.

       Jandarmii au întocmit   actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi și furt de arbori din fondul forestier național, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.  Materialul lemnos, cât şi tractorul cu remorcă au fost ridicate și lăsate în custodia Ocolului Silvic Șimian.