PRIMA NOAPTE DE RESTRICȚII, FILTRE ALE POLIȚIEI PE STRĂZI

Filtre ale poliției în toată țara! Noile restricții au intrat în vigoare la miezul nopții, așa că polițiștii au organizat filtre în toată țara pentru a verifica dacă este respectată prima dintre ele: carantina de noapte. Oamenii au fost întrebați care este motivul pentru care au părăsit locuința și dacă au completat declarația pe propria răspundere, din care să reiasă urgența.

Noile măsuri impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei au intrat în vigoare la miezul nopții, în toată țara. Astfel, polițiștii mehedințeni au ieșit în stradă, pentru a-i informa pe cetățeni.. Cea mai importantă schimbare se referă la circulația pe timp de noapte, care nu va mai fi permisă între orele 23:00 și 5:00 decât din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Doar puțini din cei opriți în trafic au avut declarația asupra lor.

Cei mai mulți dintre cei, care au fost descoperiți pe stradă după ora 00.00, sunt tineri. Nu s-au dat însă amenzi. Cei care au fost prinși pe picior greșit au fost doar avertizați că, de luni, riscă să plătească între 500 și 2.500 de lei.

Circulația în intervalul orar 23:00 – 5:00 este permisă doar pentru următoarele motive: în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie. Totodată, sunt permise şi deplasările în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.