UMILINȚĂ PENTRU MEHEDINȚI

Cu doar două zile în urmă, Ministerul Turismului a lansat un clip oficial de promovare a României. Zone superbe, mirifice, sunt prezentate îmbietor sub sloganul „România ca destinaţie ideală pentru 365 de zile de vacanţă pe an”. Toate bune și frumoase, doar că din videoclip lipsesc cu desăvârșire zone din județul nostru, pe care nu ai cum să le ocolești, decât dacă sunt prea prost promovate.

Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României, „ca destinaţie ideală pentru 365 de zile de vacanţă pe an”. Filmul cuprinde imagini reprezentative pentru toate formele de turism din ţara noastră. Clipul pune accent pe senzaţiile şi experienţele trăite de turiştii care acceptă invitaţia de a vizita România. Prin intermediul unor obiective simbolice pentru ţara noastră, potenţialii turişti au ocazia să experimenteze trăiri inedite şi autentice oferite de destinaţia turistică România. Toate bune și frumoase, doar că, întâmplător sau nu, din acest clip de 3 minute și 33 de secunde lipsesc cu desăvârșire obiective de interes fundamental pentru România, precum Dunărea, Cazanele Dunării, chipul lui Decebal de la Mraconia, Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele sau unicul monument a latinității noastre, Piciorul Podului lui Traian. Dincolo de cât poate fi de șocant pentru noi mehedințenii, se nasc întrebări dureroase: este de vină Ministerul Turismului pentru acestă umilință sau în mai mare măsură autoritățile locale din mehedinți și puzderia de asociații de promovare care au înghițit sute de mii de euro din fonduri europene, în zadar?

Totuși, turiștii străini ar trebui să știe și că aici s-a născut poporul roman, aici au pus piciorul romanii pe un pod construit în urmă cu două milenii de Apollodor din Damasc și tot aici regele dac Decebal are o statuie cât un munte. Dar nimeni nu își mai amintește nimic din toate aceastea!

Noi avem tot, tu ai tot timpul să vizitezi România! Asta spune, pe final clipul de prezentare, doar că din totul acela lipsește o parte minunată, un colţ de rai numit Mehedinți, care nu se vede și nu se aude, pentru că nimeni nu îl face auzit!

Am fi putut să cerem părerile factorilor responsabili, să le ascultăm scuzele și promisiunile, dar intenționat nu am făcut-o! Așteptăm să aflăm cine este vinovat pentru umilința fără seaman prin care frumusețile acestui județ nu ajung să fie promovate de Ministerul Turismului, într-un clip făcut din bani publici, din banii noștri ai tuturor!