TRANSPORT DE PORCI, DIN FOCARUL DE PESTĂ DE LA BIHOR, OPRIT ÎN MEHEDINȚI

Un control în trafic, efectuat de polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, pe DN 6, a scos la iveală un transport suspect de porcine. Cele 40 de porcine au ajuns în custodia DSVSA, unde s-a depistat, după  crotalii, veneau direct din focarul de pestă porcină de la Bihor.

Șoferul autoutilitarei oprite în trafic este un bărbat de 35 ani, din comuna Melinești, județul Dolj și avea în mașină un număr de 40 porcine, animale pentru care nu poseda niciun fel de documente de proveniență sau transport. mai mult, inconștiența lui depășete orice limită, deoarece aducea porcii din Bihor, unul dintre cele mai mari focare de pestă porcină africană.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 600 lei, iar animalele au fost predate în custodie Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, în vederea continuării verificărilor. Autoritatea nu precizat până la acest moment dacă porcii pot fi purtători de pestă porcină, dar a trimis probe la laboratorul central. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost sesizat că porcii veneau direct din focarul de pestă porcină de la Bihor. S-a decis sacrificarea și arderea animalelor!