DOLIU ÎN PSD MEHEDINȚI. ELENA BUTUȘINĂ A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ

O femeie de afaceri abilă şi un politician discret, dar ferm, cu multă experiență în administrația publică locală! S-a aflat în spatele multor evenimente deosebite și a unor acte de caritate anonime. Mereu modestă și rezervată în declarații, spunând că vrea să fie mai degrabă un om al faptelor. Este vorba de unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Mehedinți și care astăzi nu mai este printre noi. Elena Butușină a plecat în lumea îngerilor! 

După lungă și grea suferință, doamna Elena Butușină, unul dintre cei mai vechi și experimentați membri ai PSD Mehedinți și președinte al Organizației Municipale a Femeilor Social-democrate, a încetat din viață. A plecat dintre noi aproape la fel de discret cum a și trăit. Pentru colegii din PSD Mehedinți, vestea a picat ca un trăsnet și a provocat multă durere și tristețe. Dincolo de lumea politică, Elena Butușină a fost și o femeie de afaceri de succes, foarte inspirată și abilă. A lucrat o viață în domeniul comerțului, iar înainte de Revoluție a condus una dintre cele mai mari structuri comerciale județene. Apropiații, dar și colegii din PSD, îi spuneau Nuți și își doreau să o aibă mereu în preajmă, pentru că sfaturile ei înțelepte le-au lumitat de multe ori deciziile. A fost aleasă consilier municipal timp de două mandate, între anii 2004 și 2012 și s-a făcut remarcată prin organizarea unor evenimente de mare amploare și de calitate, dar și prin acte de caritate despre care rareori dorea să vorbească. Se limita mereu să spună că doar faptele vorbesc în viață și că ele rămân după ce plecăm din această lume.

„Am aflat cu tristețe vestea dispariției doamnei Elena Butușină. Am lucrat mul timp cu ea, a fost un membru de bază al PSD, consilier local între 2004 și 2012, și ultima data președintele femeilor Social Democrate din Organizația Municipală a PSD Drobeta Turnu Severin. O femeie deosebită, un politician atipic, caracterizat printr-o bunătate desăvârșită. A sprijinit și ajutat foarte mulți oameni, din păcate oamenii buni ne părăsesc, a plecat cu discreție. Condoleanțe familiei, să aibă puterea de a trece peste acestă nenorocire. Dumnezeu să o odihnească și să o aibă în pază pe doamna Nuți Butușină!”, ne-a declarat primarul Severinului, marius Screciu.

Este foarte greu de evocat personalitatea și contribuția unui om, atunci când acesta tocmai a plecat printre îngeri și, cu siguranță, dacă ar mai fi fost printre noi, distinsa doamnă ne-ar fi amintit că doar faptele rămân. Tocmai de aceea, singurele cuvinte ce pot fi spuse acum sunt condoleanțe familiei îndurerate și Dumnezeu să vă odihnească în pace, doamnă Nuți Butușină!