TRĂIM MAI MULT

Oficial, a crescut speranța de viață, în România. Media de viață a trecut de 75 de ani şi jumătate. Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică arată ca în unele judeţe, cum ar fi Vâlcea şi Braşov, oamenii se apropie foarte mult de 80 de ani. În Mehedinți, speranța de viață este de 74 de ani.

Românii trăiesc mai mult. Este concluzia institutului național de statistică, conform căruia speranța de viața a depăsit 75 de ani. Judeţele cu locuitori mai longevivi au în comun fie servicii medicale mai performante, fie o zonă montană, care le asigură un aer mai bun, şi îi obligă la o viaţă activă. Nici mehedințiul nu este mai prejos. Aici, locuitoriii trăiesc in medie 74 de ani.

În Europa, cel mai mult trăiesc spaniolii, italienii şi francezii, peste 82 de ani în medie. Noi suntem pe locul al treilea din coadă – înaintea letonilor şi bulgarilor. În ultimii 18 ani în aproape toate statele europene speranţa de viaţă a crescut cu 4 ani. În lume, Japonia, Elveţia şi Singapore sunt campioanele longevităţii.