TITULARIZAREA, NOI HOTĂRÂRI

Profesorii care au obținut note mai mari de șapte, în ultimii ani la examenul de titularizare, își pot prelungi contractul de muncă doar dacă postul este viabil. Acest fapt este prevăzut de o ordonanță de urgență, care a fost deja votată de Guvern.

Veste bună pentru cadrele didactice care au obţinut note mai mari de 7 la examenul de titularizare!

Această schimbare nu înseamna însa titularizare, contractul fiind prelungit doar pe perioada de viabilitate a postului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a precizat faptul că, în această ordonanţă, a fost introdusă  şi o prevedere care vizează cadrele didactice care au câştigat prin decizii judecătoreşti dreptul de a obţine dobânzi pe sumele cuvenite pe legea 221.

“Ordonanţa se referă la  datoriile  faţă de cadrele didactice care derivă din hotărârile judecătoreşti rămase definitive până la 31 decembrie 2018 şi care făceau referire la Legea 221/2008. La aceste datorii sunt calculate dobânzi şi despre ele vorbeam în această ordonanţă”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Profesorii care au luat titularizarea în ultimii 6 ani şi nu mai vor să susţină alt examen în acest an vor putea ocupa posturi pe perioadă determinată şi vor avea aceleaşi drepturi ca profesorii titutarizaţi.