CÂT DUREAZĂ IMUNITATEA VACCINULUI ANTI-COVID?

Studiile făcute până în prezent arată că vaccinul anti-Covid oferă o imunitate de aproximativ 6-8 luni. Testele făcute periodic persoanelor vaccinate vor aduce însă dovezi în acest sens.

Imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar dura pe o perioadă de cel puțin 6-8 luni, conform informațiilor de la acest moment, iar această perioadă crește cu cât trece timpul si testele continuă să arate că ea încă există în cei care au fost vaccinați. Conform declaratiilor secretarului de stat, Raed Aarafat, persoanele care au intrat în studiile clinice ale vaccinului și au fost imunizate în perioada testării, vor fi verificate vreme de cel puțin doi ani, pentru a se identifica momentul în care imunitatea se reduce sau dispare. 

Cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment, nu se poate spune cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci de câteva luni. Dovada duratei imunității este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care urmează să fie verificați periodic timp de cel puțin doi ani.