TITLUL DE CETĂŢEAN DE ONOARE, DUPĂ UN REGULAMENT

Liberalii mehedinţeni au iniţiat un proiect de hotărâre, care prevede ca, titlul de cetăţean de onoare să fie acordat doar conform unui regulament.

Astfel, în cadrul acestui regulament sunt cuprinse toate situaţiile, care ar putea apărea, dar şi criterii clare de acordare şi retragere a acestui titlul.

Unul dintre argumentele, care a stat la baza creării acestui regulament, a fost situația recentă, când Ștefan Popa Popa’ s, cetățean de onoare al municipiului, a adresat cuvinte grele la adresa oltenilor, astfel, în cele din urma, fiindu-i retras acest titlu.

Acest regulament își propune să prevină astfel de situații, precum cea recentă, cu celebrul caricaturist.Conform regulamentului, propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu-Severin , trebuie să vină însoțită de un act de identitate, cazier judiciar, expuneri de motive, dar și o justificare mult mai clară.

Așadar, regulamentul propus de liberali cuprinde toate situațiile care ar putea apărea, pentru a nu mai exista situații neprevăzute.