PROIECT CE PREVEDE APARATELE DE MARCAT ELECTRONICE

Ministerul Finanţelor Publice scoate din legea prevenirii încălcarea termenului de utilizare a noilor case de marcat! Măsura este necesară, deoarece operatorii economici, care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive, nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat, care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi.

De asemenea, se va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, dar se va confisca și  sumele nejustificate.O mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații poate duce la discriminarea operatorilor economici corecți.

Toate firmele, care comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MFP www.mfinante.gov.ro la rubrica Transparență decizională.