FRONTIERIȘTII, GAZDĂ PENTRU COPIII DIN TABĂRA CSI DROBETA

Poliția de Frontieră Drobeta Turnu-Severin a găzduit, astăzi, cei peste 100 de elevi, aflați în tabără, în județul Mehedinți! Tabăra Națională ’’CSI Drobeta’’ este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți.

Aceștia au putut vedea echipamentele din dotare ale polițiștilor, echipamentele criminaliștilor Poliției de Frontieră, dar și să asiste la o demontrație frumoasă, pe baza sportivă din incinta Poliției de Frontieră, realizată de câinii din dotare.

Totodată, elevii din Tabara Națională CSI Drobeta, au încercat, mai multe echipamente din dotare, printre care și arma cu lunetă, ce are un calibru de 6,72 mm, dar și scutul ce îi păzește pe polițiști, atunci când sunt în situații neplăcute, casca de protecție, dar și altele precum vesta antiglonț și un dispozitiv cu vedere pe timp de noapte.

Prin aceste acțiuni s-a urmărit promovarea misiunii de polițist de frontieră, dar și orientarea în carieră a tinerilor, care, în viitor, doresc să facă parte din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne.