TESTELE DE PESTĂ PORCINĂ SE POT FACE LA SEVERIN

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți va avea posibilitatea, de luna viitoare să facă testele pentru depistarea pestei porcine africane chiar la Severin. În acest fel se va scurta considerabil timpul de răspuns la orice suspiciune de existență a cumplitei boli.

Începând din luna ianuarie 2019, direcția județeană sanitară veterinară va avea posibilitatea de a efectua testele de laborator privint depistarea pestei porcine africane la propriul laborator din Severin. Vestea a fost data în cadrul Colegiului Prefectural de directorul DSVSA Mehedinți, Irina Zoican.

Prin demersurile pe care le-am făcut către ANSVSA, începând cu finele lunii ianuiarie vom putea realiza examenele de laborator privind pesta porcină africană la nivelul județului Mehedinți, în cadrul laboratorului sanitar-veterinar, așa încât scurtăm timpul de aflare a rezultatelor de la două – trei zile, la două – trei ore”, a declarant dr. Irina Zoican, directorul executive al DSVSA Mehedinți.

De obicei, probele de sânge luate de la porcii suspecți de infestare cu pesta porcină africană erau trimise, după prelevare, la București și răspunsul venea în câteva zile. În acest timp animalele suspecte puteau fi ucise preventive. Acum, lucrurile se vor schimba radical.