TERMEN-LIMITĂ LA FINANȚE

Sunt noutăți pentru contribuabilii mehedințeni. Firmele trebuie să depună, până la 30 septembrie, raportările contabile pentru prima jumătate a anului. Între timp, în Parlament, a fost inițiat un proiect de lege, care elimină această obligație pentru microîntreprinderi.

Firmele cu afaceri de peste 220.000 de lei pe anul trecut sunt cele care trebuie să transmită Ministerului Finanțelor până la data de 30 septembrie, cel târziu, raportările contabile pentru primele șase luni ale anului. Anul trecut, termenul de depunere, stabilit de minister, a fost 14 august 2019. Trebuie notat că în Parlament a fost depus recent un proiect de lege care ia Ministerului Finanțelor posibilitatea să ceară raportări contabile la jumătate de an în cazul microîntreprinderilor.

Proiectul de lege a fost depus de USR, cu sprijinul PSD, astfel că are șanse să fie adoptat înaintea termenului de 30 septembrie.

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2020 se aplică operatorilor economici care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei. Raportările contabile la 30 iunie 2020 urmează a fi depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice până cel mai târziu la data de 30 septembrie 2020.