SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ. SE ANUNȚĂ NOI REGULI PENTRU CEI CARE VOR MERGE LA VOT.

Guvernul s-a reunit, astăzi, în şedinţă, pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Au fost mai fost stabilite reguli clare de protecție sanitară pentru alegerile locale din 27 septembrie. Piscinele interioare rămân în continuare închise.

Printre măsurile stabilite de Guvern se numără permiterea mitingurilor electorale și a demonstrațiilor, însă în limita a 100 de persoane și cu respectarea regulilor de igienă.

Au fost stabilite, de asemenea, și măsurile care vor fi luate în ziua votului: masca va fi obligatorie, la fel și distanțarea, precum și obligativitatea alegătorilor la intrare în secția de vot și la ieșire de a-și dezinfecta mâinile, iar în ceea ce privește alegătorii, aceștia vor introduce ei înșiși cartea de identitate în fanta de la tabletă, astfel buletinul nu va fi atins de alte persoane. Și cei izolați la domiciliu sau care sunt confirmați cu Covid-19 vor putea vota, solicitând urna mobilă.

Cu această ocazie au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă.

De asemenea, industria HoReCa poate organiza seminare și workshopuri, respectând regulile de organizare a acestora care au fost stabilite anterior.