TAXELE DE VIZITARE A MUZEULUI, ÎN DISCUȚIE

Taxele de intrare la Muzeul Regiunii Porților de Fier necesită o mai atentă abordare și o discuție aplicată asupra cuantumului și acordării de gratuități Așa au hotărât consilierii județeni, întruniți în ședință extraordinară.
În acest sens se va înființa o comisie ce va conține câte un consilier de la fiecare grup politic reprezentat în Consiliul Județean.
După ce lucrările de reabilitare și valorificare ca produs turistic a Muzeului Regiunii Porților de Fier s-au încheiat, este nevoie de un plan bine creionat pentru stabilirea taxelor de vizitare, precum și pentru modalitatea de acordare a gratuităților. În acest sens, întruniți în ședință extraordinară, consilierii județeni au votat un proiect de hotărâre de aprobare a taxelor și tarifelor de la muzeu.

Proiectul a stârnit, însă, o dezbatere amplă în plen, iar consilierii au dorit să analizeze mult mai atent fiecare taxă și, mai ales, modul în care se pot aplica gratuități unor categorii bine definite, cum ar fi copiii, pensionarii, persoanele cu handicap.

Chiar dacă hotărârea a fost votată, s-a căzut de comun acord ca, luna următoare să fie numită o comisie formată din trei consilieri, câte unul din partea fiecărui partid reprezentat în forul județean, PSD, PNL și ALDE, aceasta urmând să facă o analiză mai profundă.După constituirea comisiei propuse, aceasta va lucra împreună cu managerul Muzeului regiunii Porților de Fier și va analiza și alte exemple de bune practice în domeniu de la mai multe muzee din România.