TÂRGUL DE LA CERNEŢI A FOST AUTORIZAT

Târgul de la Cerneţi este singurul din judeţ care îndeplineşte condiţiile pentru a fi autorizat sanitar-veterinar. Astfel, spaţiului destinat comerţului i s-a eliberat în prezent de către D.S.V.S.A autorizaţia de funcţionare.

Cel mai modern târg din județ, aflat pe raza localității Șimian a primit autorizația de funcționare, însă, în prezent, din cauza pestei porcine, comercializarea cărnii și a animalelor a fost suspendată. Vânzătorii își pot vinde în continuare produsele ce aparțin celorlalte categorii, iar cumpărătorii sunt așteptați în fiecare joi și duminică, la cumpărături.

Localnicii sunt mulțumiți și spun că autorizarea târgului vine în ajutorul comercianților în aceeași măsură în care îi ajută și pe cumpărători în vreme de pandemie. Activitatea se desfășoară respectând normele igienico sanitare și de distanțare socială .

Deoarece târgul de la Cerneți rămâne, în prezent, singurul autorizat, D.S.V.S.A Mehedinți face un apel către reprezentanții celorlalte târguri din județ pentru a realiza dotările necesare ca pe viitor să poată fi eliberată autorizația de funcționare în condiții conforme.