UN MEHEDINȚEAN A GĂSIT UN PROIECTIL DE ARTILERIE ÎN MAGHERU

Aseară, un echipaj pirotehnic din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, cu un autocamion pirotehnic, în localitatea Magheru, comuna Breznița Ocol, pentru identificarea unui element de muniție, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgență 112.

Elementul, un proiectil de artilerie, calibru 76 mm, provenit din timpul conflictelor armate, a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinţi, în vederea distrugerii ulterioare.

Aceasta este cea de-a doua misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

“Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă. Reamintim cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli“, se arată într-un comunicat al I.S.U.Mehedinți.