MODIFICĂRI ÎN PROGRAMUL „RABLA PENTRU ELECTROCASNICE”

„Rabla pentru electrocasnice” 2020 s-a schimbat. De acum, se pot obține bani pentru mai multe obiecte de uz casnic.

Ghidul de finanțare al Rabla pentru electrocasnice 2020 simplifică lucrurile pentru cei care vor să beneficieze de program. Pe lângă faptul că se pot obține bani pentru mai multe astfel de obiecte, accesarea e mai ușoară ca niciodată.

Pentru a beneficia de sumele puse la dispoziție de acest program, este nevoie de online pe afm.ro și achiziționarea aparatului dorit dintr-un magazin fizic sau online. Lista cu comercianții care vor face parte din program va fi disponibilă pe site.

În prezent nu există o sesiune de finanțare deschisă în cadrul Programului. Momentul primirii aplicațiilor va fi anunțat după aprobarea Ghidului de finanțare.

Pentru înscrierea online pe afm.ro sunt necesare câteva detalii, după cum urmează:
• nume, prenume, adresa de domiciliu, CNP și data de expirare a cărții de identitate;
• adresa de e-mail valida;
• număr de telefon mobil valabil;
• declarație pe propria răspundere cum ca nu se înregistrează plăți restante la bugetul de stat și cel local în momentul înscrierii;
• acordul GDPR pentru AFM;
• precizarea tipului de aparat care se achiziționează;
• declarația pe propria răspundere prin care beneficiarul își va asuma predarea unui obiect similar uzat.

După finalizarea înscrierii în Rabla pentru electrocasnice, AFM va analiza documentele și va afișa lista cu cei care primesc voucherele pe site. Odată ce se regăsesc pe lista beneficiarilor, oamenii au la dispoziție 15 zile pentru le utiliza. Indiferent care este produsul ales, nu trebuie pierdut din vedere faptul că este necesară predarea un obiect uzat pentru a-l primi pe cel nou.

Rabla pentru electrocasnice 2020 acordă următoarele vouchere:
• 300 lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
• 400 lei – pentru mașini de spălat vase cu eficienta energetica cel putin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienta energetica la răcire cel putin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficienta energetica cel putin A++, televizoare cu eficienta energetica cel putin A și uscătoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
• 200 lei – pentru aspiratoare cu eficienta energetica cel putin A.
Rabla pentru electrocasnice 2020 urmează a fi implementată, iar românii pot beneficia de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul singur pentru fiecare categorie în parte.