STOP ALERGIE LA AMBROZIE!

Continuă lupta cu ambrozia! Această plantă este un real pericol pentru cetățeni! Se pare că victimele alergiei sunt din ce în ce mai multe. Planta este recunoscută pentru puternicul efect alergic pe care îl produce polenul acesteia. În acest sens, pe rețelele de socializare a fost inițiată o petiție on-line, pe care, cei care își doresc să scape de ambrozie, sunt așteptați să o semneze.

Ambrozia aduce necazuri pentru toți proprietarii de terenuri și nu numai. Alergia la ambrozie este o problemă cât se poate de serioasă și tot mai mulți români sunt afectati. Asta, pentru că, mai toate câmpurile din și de lângă oraș sunt pline de această plantă nocivă, care aduce numai necazuri în rândul cetățenilor.

Această plantă este în plină perioadă de înflorire și tot așa va fi până la sfârșitul lunii septembrie. Tocmai de aceea  a fost creată o petiție on-line, prin care se intensifică lupta cu ambrozia.În cazul persoanelor sensibile este de ajuns o cantitate de 1-2 grăunciori de polen pe metrul cub de aer pentru a provoca o reacție alergică. Alergia dată de polenul ambroziei poate evolua de la urticarie, edem dureros al țesuturilor profunde și până la șoc anafilactic.

Ambrozia trebuie distrusă de peste tot,  indiferent că vorbim despre spații publice sau terenuri private, despre administratori ai drumurilor publice, căilor ferate , lacurilor, sistemelor de irigații sau ai bazinelor piscicole. Toți aceștia sunt obligați să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive.

Pe această cale se atrage atenția tuturor instituțiilor, care au în zonele lor ambrozie, să se ia măsurile necesare pentru ca această plantă să dispară. Din păcate, până la ora actuală, nu s-a găsit niciun erbicid atât de puternic încât să se reușească arderea și dispariția acesteia.