IARNA BATE LA UȘĂ

Temperaturile din ultima perioadă îi determină pe mehedințeni să treacă la garderoba de iarnă. Deși în timpul zilei, termometrele indică grade cu plus, noaptea și dimineața, mercurul scade și până la -6 grade Celsius.

Mehedințenii și-au scos deja hainele de iarnă de la naftalină, chiar dacă vreme este ușor înșelătoare, deoarece pe timpul zilei, termometrele înregistrează temperaturi pozitive.

Spre sfârșitul săptămânii, meteorologii anunță o ușoară încălzire, iar temperaturile înregistrate ziua vor fi între 6 si 11 grade Celcius, iar noaptea mercurcul va scădea până la -2 grade Celsisus.

Meteorologii anunță că în luna decembrie vom avea parte de ninsoare, viscol şi ceaţă persistentă, iar valorile termice vor marca o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen care apare cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei. Va fi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă„, ne comunică specialiştii ANM.