SISTEMUL CARDURILOR DE SĂNĂTATE, BLOCAT

Sistemul cardului de sănătate  nu funcţionează de peste două săptămâni! Cu toate acestea, în Mehedinți, situația este sub control, și serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Problemele tehnice, existente în sistemul cardului de sănătate, au condus la întreruperi în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate.  Cu toate acestea, există o mică problemă.

În urmă cu o zi, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale a Asigurărilor de sănătate, afirmase că, astăzi, va fi o primă tentativă de restartare a programului.


Mâine (joi -n.r.), 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului (…) Dacă pe 18, toate lucrurile funcţionează bine, toate testele de pe parcursul acestei zile şi de pe parcursul zilei de mâine, în prima parte a zilei, funcţionează corect, atunci lucrurile astea se duc acolo. Blocajele de care vorbeaţi dumneavoastră şi care da, sunt resimţite la nivelul fiecărui cabinet de medic de familie, la nivelul farmaciilor, la nivelul spitalelor, la nivelul tuturor categoriilor de furnizori, sunt prin prisma cantităţii uriaşe de date”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că, săptămâna viitoare, lucrurile vor intra în normal.

Sistemul nu este funcţional de pe data de 5 iulie, și, într-un an, este vorba despre 76 de milioane de input-uri în sistem.