MII DE ADEVERINȚE, ELIBERATE DE APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că până în prezent a eliberat un număr de 6781 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată SAPS. Până în prezent, APIA a încheiat 20 convenții tripartite cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv fondurile de garantare.

Mii de adeverințe au fost eliberate pentru beneficiarii schemelor SAPS, plata redistributivă și plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, respectiv un număr de 4908 adeverințe pentru beneficiarii măsurilor de mediu şi climă – M10, M11, M13 implementate de Agenție în cadrul Campaniei 2019,în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare.Valoarea creditului este de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.Până în prezent APIA a încheiat 20 convenții tripartite cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv fondurile de garantare:. Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare,  Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, sunt postate pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.