SE SISTEAZĂ CURSURILE ÎN MEHEDINȚI

S-a decis! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România în perioada 11 – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. Astfel, elevii vor sta acasă în perioada 11- 22 martie 2020. Măsura a fost luată în contextul răspândirii rapide a virusului Corona, în țara noastră.

În acest context, s-a dispus închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, măsura vizându-i și pe elevii care învață în școli private.
Recomandarea fermă a autorităților către copii și părinții acestora este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

De asemenea, se ia în considerare desfășurarea în acest interval al programului ȘCOALA ALTFEL, pentru ca atunci când se vor întoarce în bănci, elevii să înceapă deja cursurile.

Unitățile școlare, care au mobilități sau deplasări în străinătate pentru schimburi de experiență, vor sista aceste acțiuni. Elevii din cadrul liceelor sanitare nu vor mai face practică în spitale, iar înscrierea la clasa pregătitoare se va amâna, procedurile fiind reluate o dată cu data de 23 martie. De precizat este faptul că înscrierile la clasa pregătitoare se pot face și on line. De asemenea, evaluarea psihosomatică va fi reluată o dată cu întoarcerea copiilor la ore. În Mehedinți, orele vor fi recuperate.