SE MAJOREAZĂ ALOCAȚIILE

Sunt vești bune pentru copiii din întreaga țară. Alocațiile vor fi  majorate cu 20% în luna februarie. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat la postul public de televiziune că urmează să se stabilească dacă se va menține și a doua tranșă de 20%, mărire care ar putea avea loc în luna iulie sau august. Însă, următoarea majorare a alocațiilor depinde de decizia Parlamentului.

 „Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor, avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%.”, a declarat Ministrul Muncii.

Mai mult, la finalul anului trecut, Raluca Turcan anunța pe pagina sa de Facebook că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună, scrie Digi24. Tot atunci, Turcan a precizat și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună.

Guvernul a anunțat că salariul minim pe economie se majorează la 2.300 de lei, de la 2.230 de lei cât e acum. Decizia a fost luată în urma consultărilor cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

sursa: Digi24