IVERMECTINA, NEPERMISĂ PENTRU COVID, ÎN ROMÂNIA

Ideea folosirii, peste ocean, a unui medicament de proveniență veterinară, în tratarea pacienților infectați cu Covid19, a stârnit controverse și la nivelul țării noastre. Medicii români, însă, nu recomandă folosirea produselor de uz veterinar pentru oameni.

Ivermectina este un medicament folosit pe animale, dar care a fost folosit peste ocean în tratarea celor infectați cu virusul Covid19. Medicii români spun că  pentru folosirea acestui medicament comisiile de specialitate trebuie să dea avizul. Oamenii trebuie să fie deschiși la orice variantă de tratament, numai că această deschidere trebuie să vină și cu o bază științifică în spate.

În România și în Europa, Ivermectina este interzisă pentru a fi folosită în tratarea bolilor la om, indiferent de natura lor.

Medicii români trag un semnal de alarmă și își sfătuiesc pacienții să nu cumpere și să nu folosească medicamente veterinare, sperând să prevină sau să trateze infecția cu Coronavirus. Intoxicații grave pot surveni, iar efectele pe termen lung sunt incontrolabile.

Folosirea la om a acestui medicament este acum strict interzisă la noi. Ba mai mult, nici animalele tratate cu acest preparat nu sunt sacrificate, iar laptele lor se aruncă.

În farmaciile veterinare, clienții fac presiuni ca să obțină pastile împotriva viermilor intestinali, care tratează animalele de casă și de fermă, dar contrar unor zvonuri, nu pot fi folosite împotriva Covid. Conform specialiștilor, nu e un tratament miraculos și nu trebuie să ne grăbim înainte de a avea toate informațiile necesare.